Cafe Arina
Agenda
Gastenboek
Foto album
Links 
Nieuwsbrief
Contact
 
 
EEN KWART EEUW ARINA

DORDRECHT - Het is niet veel café uitbaters gegeven; 25 jaar met succes een kroeg runnen. "lnderdaad een unicum, maar dit werk is mij ook op het Iijf geschreven", zegt Arina Nickolson, naamgever en uitbaatster van Café Arina aan de Voorstraat. Zondag bouwt zij een fink feest om de mijlpaal te vieren. ledereen is welkom vanaf 16.00 uur.

Net als in de kwart eeuw die Café Arina bestaat zal er ook zondag 2 oktober tijdens het feest veel live-muziek te horen zijn. Indo-rocker Richard Griët is onder andere erbij, Leo Schellinger en bluesman Joop Vastenhoud. Allemaal mensen die in de loop der jaren hun bijdrage leverden aan het bijzondere sfeertje in Arina. "De grote verscheidenheid aan gasten heb ik altijd het leukst gevonden", zegt de uitbaatster over haar klantenkring. "lk heb ook in andere cafés gewerkt en dan wist

je al van tevoren wie er aan de bar zouden zitten. In Arina zie je steeds nieuwe gezichten en is het publiek heel gemengd. 0ud, jong verschillende nationaliteiten, artistiekelingen. Ik heb altijd een barretje vol gezellig pratende mensen."Ter gelegenheid van het jubileum draagt Peter van der Linden zondag ook een gedicht voor en wordt er een kunstwerk onthuld, een bijzonder fotomozaïek van de hand van Rob van Kooten.

Voorstraat-West
0ndanks het feit dat de Voorstraat-West betere tijden heeft gehad ("Tja, het is hier wel een beetje een kaalslag geweest"), blijven de mensen naar Arina komen. "Ze komen echt gericht hierheen. Maar dit stuk Voorstraat kan inderdaad wel een impuls gebruiken. De huren zouden omlaag moeten, startende onder nemers moeten een kans krijgen, etalages kunnen tijdelijk verhuurd worden en er zouden meer woon-huizen moeten komen", somt Arina op.

Pensioen
Tijdens het jubileumfeest viert Arina meteen ook haar 67e verjaardag. Het woord pensioen komt echter voorlopig nog niet bij haar op. "lk geniet er nog steeds enorm van. Het is hard werken, dus je moet het ook wel leuk vinden om het vol te houden. ik heb zo verschrikkelijk veel leuke dingen meegemaakt in al die jaren en ik denk dat ik nog wel een tijdje doorga." Natuurlijk komen er ook wel eens ongewenste (lees: dronken) gasten in een nachtcafé als Arina langs, maar eigenlijk zljn er nooit problemen geweest. "Het belangrijkst is dat de mensen respect voor de uitbater hebben. Dat moet je een beetje afdwingen door duidelijk te zijn. Ik regeer hier met ijzeren hand", zegt ze, gevolgd door het zoveelste aanstekelijke lachsalvo tijdens het gesprek.
"lk hoop zondag veel van mijn oude klanten terug te zien. lk zorg voor lekkere hapjes, dus niemand hoeft naar huis om te eten.".